Ak poznáte lepší recept ako tu mám uvedený, tak ja ho rád vyskúšam a hodím sem. Prirodzene jeho autorstvo si pripisovať nebudem. Takisto si nepripisujem autorstvo žiadneho z receptov, ktoré tu uvádzam - nemám potrebu :-)

utorok 14. júna 2011

Japonský ľahký Cheese Cake

Vyjde asi 120 Kč (5 €).

Suroviny:

  • 100 g krupicového cukru
  • vanilková esencia/vanilka
  • 1 vanilkový puding
  • 1 kopcová lyžica hladkej múky
  • 200ml smotany 30% (sladkej alebo kyslej)
  • 300g smotanového syra
  • 6 vajec
Postup:
Najskôr zistíme, či máme nepremokavú formu, pretože sa to pečie vo vodnom kúpeli. Ak forma premoká keď ju dáte na plech s vodou, obalte ju alobalom a skontrolujte, či to funguje. Ak máte sklenenú misu na pečenie, alebo nejakú inú mocnú nepremokavú formu, super - nemusíte to riešiť.
Smotanový syr vymiešame so smotanou, vanilkou, pudingom a múkou.
Bielky vyšľaháme, do snehu pridáme cukor a vyšľaháme a nakoniec žĺtky a vyšľaháme. Zmiešame so syrovou hmotou. Vylejeme do maslom vymastenej formy. Pečieme asi pol hodiny vo vodnom kúpeli na 170 stupňoch a potom ešte necháme hodinu vo vypnutej rúre dôjsť. Nechávame pozvoľna chladnúť v rúre s odchýlenými dvierkami aspoň 30min.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára